
Jáhly jsou loupané proso. Proso je pravděpodobně nejstarší kulturní plodinou, kterou z Asie do Evropy přinesly kočovné kmeny. Jáhly jsou významným zdrojem minerálů a vitamínů. Pro vysoký obsah železa se doporučují lidem trpícím chudokrevností. Vysoký obsah fosforu pomáhá v prevenci a léčbě depresí a únavy. Křemík podporuje zdraví a krásu zubů, nehtů a vlasů. Významný je také obsah draslíku, hořčíku a zinku. Z vitamínů mají vysoký podíl vitamíny skupiny B. Vysoký je i obsah vlákniny, bílkovin a také tuku.
Jáhly jsou jedinou zásaditou obilovinou, a proto jsou vhodné při žaludečních obtížích. Blahodárně působí také na slinivku břišní a slezinu. Protože neobsahují lepek, jsou ideální stravou pro nemocné celiakií a vhodné jsou také pro alergiky. Pro svoji vysokou výživnou hodnotu se doporučují pro rychlou rekonvalescenci, děti, studující, sportovce a těžce pracující osoby.
Složení: 60% proso(jáhly), 40% kukuřičná krupice
Žádný názor zákazník pro tuto chvíli.