
Piniové oříšky mají velkou nutriční hodnotu. Obsahují 60% tuků, složených převážně z polynenasycených mastných kyselin, jako jsou kyseliny linolová a pinolová, které jsou velmi důležité při tvorbě nervové tkáně a snižování hladiny cholesterolu v krvi. Jsou bohaté i na biologicky kvalitní (kompletní) proteiny, jakož i na vitamin B1 a železo. Vynikají svým obsahem vitaminu B1; předčí je jen slunečnicová semínka, pšeničné klíčky a pivní kvasnice.
Pomáhají díky obsahu vitaminu B1 a esenciálních mastných kyselin při poruchách nervové soustavy. Doporučují se lidem, kteří trpí stresem a depresí, ale i těm, kdo jsou vystaveni vyšší duševní zátěži (např. studentům). Jejich mastné kyseliny mají blahodárný vliv na arterie.
Syrové piniové oříšky mají velmi příjemnou chuť. Dají se jíst samotné, doporučujeme vyzkoušet v salátech nebo při pečení sladkostí.
Žádný názor zákazník pro tuto chvíli.